RSS

LA NOSTRA OPINIÓ

A la societat actual, tot i viure en una anomenada democràcia, no és el poble qui té el poder real, sinó les minories governants, formats per un minúscul percentatge de persones. Els demés vivim convençuts de que la nostra és una societat moderna, liberal i democràtica on tenim dret a vot, però hauríem de plantejar-nos si realment el fet de triar als nostres representants una vegada cada quatre anys, per després delegar en ells totes les decisions que ens concernen, és realment una forma de participació activa en la societat.


Per altra banda, estem sotmesos a una constant pluja de missatges que ens guien sobre com pensar, com actuar i com viure. Aquests missatges venen de la mà dels mitjans de comunicació, instruments potencials de manipulació de masses, que permeten als governs controlar a la població per tal que l’actual sistema continue. Veiem molts exemples de la gran manipulació d’aquests mitjans que, en una democràcia vertadera, haurien de ser lliures i no estar influïts per cap tipus d’ideologia o interès. Com s’explica, sinó, que Bush guanyés les eleccions als Estats Units en 2000, quan legalment es demostrà que havia guanyat Gore? Totes les cadenes donaven per guanyador a Gore, llevat d’una, de gran poder, on, casualment, treballava el cosí de qui ha “governat” els Estats Units entre 2001 i 2009, vuit anys veritablement penosos per la història nord-americana i mundial.

Us recomanem el documental Fahrenheit 9/11, del cineasta americà Michael Moore, sobre les mentides de Bush. Ací us deixem un fragment!

Així, els mitjans de comunicació tenen un gran influència alhora de conduir els pensaments i actes de la població. Una bona campanya pot fer que la població d’un país canvie radicalment les seves conviccions. Ens hauriem de plantejar si realment és això el que volem. Volem seguir duent a terme aquesta falsa idea de democràcia, delegant en uns quants la presa de decisions que ens afecten directament? Probablement la solució no seria formar un govern amb tota la població, doncs costaria molt aclarir-se. Haurien de desenvolupar-se mètodes per tal que tots tinguerem constant veu i vot, que ens obligaren a estar atents al que ocorre al nostre voltant, perquè amb un sistema com l’actual, la gent vota (i no ho fa tothom) una vegada cada quatre anys i després es deixa guiar pels qui han eixit electes, desconnectant totalment del seu paper com a ciutadans que haurien de participar de la política de forma activa.

Com deia Orwell, freedom is the right to tell people what they do not want to hear. Apostem per eixa llibertat.

3 comentarios:

Ana Estela i Gallach dijo...

Està acabat. Mireu d'actualitzar les tesis dels autors amb material en vídeo. Què es veja el que diuen, les grans mentides que s'han construit des del poder. Jo tinc un vídeo de fa anys de la tv que es deia les 50 mentides de la història que seria perfecte. Igual en trobeu alguna cosa. Sobre Bush i les mentides d'Irak hi ha un boníssim documental. Ja no més pistes que em rinyen...

Ana Estela i Gallach dijo...

Algun gadget a la barra lateral relacionat, please. Es pot inserir una barra lateral de vídeos de youtube i seleccionar el tema. Altra idea.

Ana Estela i Gallach dijo...

Sempre alerta als suggeriments. Gràcies pel vostre treball.

Publicar un comentario